Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš z bedel

14. 9. 2014

 

Guláš z bedel
500 g bedel,
60 g másla,
1 cibule,
1 lžíce mouky,
1 lžička sladké papriky,
sůl, vývar na podlití.

 
Vaříme z bedel s uzavřenou hlavičkou. Otřepaný okraj kloboučku trochu seřízneme, hlavičku však neoškrabujeme, nožičku necháme jen 2 cm dlouhou. Houby rozpůlíme. Na rozpuštěném tuku zasmahneme jemně pokrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku, mouku, zalijeme horkým vývarem a přidáme posolené houby. Dusíme pod pokličkou doměkka. Ke konci vmícháme ještě trochu papriky rozmíchané v rozpuštěném tuku, aby omáčka měla pěknou barvu. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.