Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dršťková polévka z hub

14. 9. 2014

 

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA Z HUB

 

 

 
Ingredience:
1 cibule
1 lžíce majoránky
1 lžíce sladké papriky
špetka soli
špetka pepře
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
200 g hub
3 lžíce hladké mouky
5 hrnků vody

 
Postup:
Jako houby jsou ideální kačenky a kotrče, ale můžete použít i václavky, kloboučky růžovek, bedel nebo hlívu ústřičnou. Očištěné houby nakrájejte na silnější plátky, které duste asi 20 minut. Ze sádla, cibule a mouky připravte jíšku a rozřeďte ji vývarem z hub. Přidejte prolisovaný česnek se solí, papriku, majoránku a pepř. Dolijte vodou, asi 5 minut povařte. Vmíchejte dušené houby a dovařte dalších 5 minut.