Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drůbeží špíz s houbami

14. 9. 2014

 

DRŮBEŽÍ ŠPÍZ S HOUBAMI

 

 
Ingredience:
mladé plodnice hub
400 g kuřecího masa
100 ml bílého vína
4 lžíce sójové omáčky
lžičku cukru
2 lžíce oleje
1 cuketu
majoránku, pepř, sůl

 
Postup:
Maso nakrájíme na kousky a zalijeme směsí z vína, sójové omáčky, cukru, oleje a majoránky. Promícháme a necháme asi dvě hodiny odpočinout. Na kovové jehly pak střídavě napichujeme kousky naloženého masa, 1 cm silná kolečka cukety a celé hlavičky hub osolených do lupenů. Potřeme marinádou z naloženého masa a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Nakonec osolíme a opepříme. Špíz podáváme s bramborami nebo s chlebem.