Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš z hub a paprik

14. 9. 2014

 

GULÁŠ Z HUB A PAPRIK

 

 
 Ingredience:
5 lžící sádla,
2 větší cibule,
1 lžička mleté sladké papriky,
sůl,
kmín,
talíř houbové směsi,
kousek masoxu,
6 zelených paprik,
4 stroužky česneku,
1/8 l zakysané smetany,
1 lžíce hladké mouky, 
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu

 
Postup:
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, mírně osmahneme. Přidáme sůl, kmín a nakonec na větší kousky nakrájené houby. Podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek masoxu a dusíme. K houbám přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky (nemusíme loupat, pokud nám to nevadí), nakrájené na hrubší kousky nebo plátky. Část paprik může být pálivá. Když jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme kysanou smetanou, do které jsme rozmíchali lžíci mouky. Ještě chvíli podusíme.
Můžeme přidat rajčatový protlak nebo kečup. Podáváme s chlebem.