Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbovec s uzeným masem

14. 9. 2014

 

HOUBOVEC S UZENÝM MASEM

 
 

 
Ingredience:
30 dkg uzeného bůčku,
nebo uzeného masa z žebírek,
5 dkg sušených hub,
máslo,
4 žemle,
6 dkg krupice,
asi 3 dl mléka,
3 vejce,
5 dkg sádla,
sůl, pepř,
česnek

 
Postup:
Žemle nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Také sušené houby namočíme do mléka. Mléko slijeme a přidáme ho k houskám. Houby ve slané vodě trochu povaříme, pak rozkrájíme na menší kousky. Přidáme je k namočené housce, pak přidáme česnek, rozkvedlané vejce, na kostičky pokrájené maso, krupici, solíme, opepříme. Směs přendáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Poklademe kousky másla.