Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbový salát

14. 9. 2014

 

HOUBOVÝ SALÁT 

 
Na 5 sklenic
* 1,5 kg lesních hub
* 1 kg cibule
* 1 kg zelených paprik
* 400 ml octa
* 400 g cukru
* 60 g soli
* 6 bobkových listů
* 1 lžička nového koření
* 1 lžička černého pepře

 
1. Houby povaříme ve vodě a slijeme.
2. Ocet, cukr, sůl, koření svaříme s třemi litry vody. Papriky a cibuli nakrájíme na proužky a necháme je projít varem v nálevu. Pak přidáme slité houby.
3. Salát naplníme do čistých zavařovacích sklenic a necháme přes noc odležet v chladničce.
Druhý den zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 90 °C. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.