Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houby v kyselém nálevu

14. 9. 2014

 

HOUBY V KYSELÉM NÁLEVU

 
 
Ingredience:
4-5 kg jakýchkoli hub,
1 l vody,
0,5 l octa (8%),
30 g soli,
hořčičné semínko,
nové koření,
pepř celý,
1 cibule,
křen

 
Postup:
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (to děláme proto, aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly nám). Připravíme dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme hořčičné semeno, nové koření, pepř, kolečko cibule a malý řez křenu. Nakonec je plníme houbami. Nálev, kterým je pak zalijeme, si připravíme z 1 l vody, ½ l octa (8%) a soli. Podle množství hub si jej naděláme více. Dobře uzavřeme a sterilizujeme v předehřáté troubě při 100°C cca 20 minut.