Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hříbky s kořením

14. 9. 2014

 

HŘÍBKY S KOŘENÍM  

 
Na 5 sklenic
* 500 ml jablečného octa
* 2 lžičky nového koření
* 2 lžičky hořčičného semínka
* 2 lžičky pepře
* hrst tymiánu
* hrst rozmarýnu
* 2 kg hříbků
* svazek jarních cibulek
* 5 stroužků česneku
* 1 l olivového oleje

 
1. Ocet svaříme s 1,5 l vody, přidáme koření, čerstvý tymián, rozmarýn a 5 lžiček soli - vše pak spolu krátce povaříme.
2. Houby nakrájíme na stejně velké kousky, cca 2 cm. Přidáme je do nálevu a necháme projít varem.
3. Houby scedíme a uložíme na noc do chladničky. Druhý den je upěchujeme do sklenic, do každé dáme stroužek česneku, nakrájenou cibuli, zalijeme olejem a uložíme do chladu