Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky z květáku a hub

14. 9. 2014

 

KARBANÁTKY Z KVĚTÁKU A HUB

 
Ingredience:
500 g květáku
200 g brambor
150 až 200 g hub
3 vejce
2 housky
200 ml mléko
hladkou mouku
strouhanku
olej, máslo
pepř, sůl

 
Postup:
Uvařený květák, oloupané uvařené brambory a housky namočené v mléce pomeleme a dáme do mísy. Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme na trošce másla ve vlastní šťávě a necháme je vychladnout. Houby přidáme do mísy, rozklepneme dvě vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme nízké karbanátky, namočíme je ve vejci, strouhance a usmažíme nebo je ogrilujeme dozlatova. Jako příloha jsou nejlepší brambory nebo bramborová kaše.