Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní houbový guláš se zakysanou smetanou

14. 9. 2014

 

PIKANTNÍ HOUBOVÝ GULÁŠ SE ZAKYSANOU SMETANOU

 

 
Ingredience:
500 g čerstvých hub
80 g sádla
2 cibule
mletou sladkou papriku
1 zelenou papriku
1 rajče
sůl, kmín
100 ml kysané smetany
1 lžíci hladké mouky
vodu

 
Postup:
Houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Zelenou papriku a rajče očistíme a nakrájíme, papriku na nudličky, rajče na kostičky. Oloupeme cibuli, drobně ji nakrájíme a osmahneme na sádle. Poté přidáme podušené houby, nakrájenou papriku a rajče, a nakonec mletou papriku. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Do kysané smetany zakvedláme hladkou mouku, kterou guláš zahustíme. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Jako vhodnou přílohu můžeme použít knedlík nebo těstoviny.