Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzené koleno s houbami

14. 9. 2014

 

UZENÉ KOLENO S HOUBAMI

 
Ingredience:
Uzené koleno,
bobkový list,
2 kuličky pepře,
2 kuličky nového koření,
šalvěj,
2 cibule,
1/2 kg hub,
5 dkg slaniny,
koření kari,
kmín,
mletý pepř, sůl,
kostka masoxu,
1 feferonka,
1 lžička sladké mleté papriky,
1 - 2 lžíce hladké mouky,
2 vejce,
2 papriky,
2 rajčata,
olivy,
vývar

 
Postup:
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka. Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených kostičkách slaniny s kořením kari, kmínem, masoxem, mletým pepřem a solí. Při dušení je podléváme vývarem z uzeného masa. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a přidáme k houbám. Potom vmícháme nadrobno nasekanou feferonku, na oleji osmaženou cibuli se sladkou mletou paprikou, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, podusíme a přisolíme. Houbový guláš před podáním zdobíme na kolečka nakrájeným vejcem, pokrájenou zelenou paprikou a cibulí a na plátky nakrájenými, na slanině osmaženými rajčaty. Hotový houbový guláš obložíme olivami.