Jdi na obsah Jdi na menu
 


Václavky ve sladkokyselém nálevu

14. 9. 2014

 

VÁCLAVKY V SLADKOKYSELÉM NÁLEVU

 

 
Nálev:
2 litry vody,
500 ml octa,
150 g cukru,
70 g soli,
2 celé pepře,
2 kuličky nového koření,
1 bobkový list,
stroužky česneku

 
Postup:
Nejprve si připravíme nálev: Všechny ingredience smícháme a přivedeme k varu, pak ihned odstavíme a necháme vychladnout, pozor, nevaříme! Václavky očistíme, opereme a povaříme cca 10 minut v čisté vodě. Scedíme, propláchneme, dáme je do větší nádoby a prolijeme vychladlým nálevem. Pak houby odložíme do chladna a necháme 12 hodin natáhnout lákem, občas je promícháme. Nakonec naplníme skleničky houbami i s nálevem, do každé vložíme po jednom stroužku česneku a dobře uzavřeme. Sterilujeme při teplotě 100 °C cca 35 minut. Používáme jen malé a zdravé hlavičky václavek!