Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žampionová pochoutka

14. 9. 2014

 

ŽAMPIONOVÁ POCHOUTKA

 

 
Ingredience:
Asi 3/4 kg žampionů, 
čtyři červené papriky,
3 dkg slaninky,
dvě středně velké cibule,
jeden stroužek česneku,
svazek petrželky,
dvě lžíce másla,
pět lžic zakysané smetany,
sůl, pepř,
osmina litru vývaru z masa.

 
Postup:
Žampiony pokrájíme na slabé plátky, papriky podélně rozkrájíme, odstraníme jadérka
a propláchneme vodou. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, cibuli, česnek a petrželku nasekáme nadrobno. V pánvi na rozehřátém másle osmažíme slaninu a vyjmeme ji. Cibuli s česnekem krátce osmahneme na vypečeném tuku, přidáme žampiony, zamícháme a asi 5 minut dusíme. Do smetany vmícháme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Půlky paprik naplníme připravenými žampiony, dáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem, náplň přelijeme smetanovou omáčkou a poklademe slaninkou. Misku přikryjeme a vše dáme na 30 minut zapéct do trouby. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.