Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty se sýrem NIVA

Pomazánka - NIVA s balkánským sýrem
 Nejprve nakrájíme nivu ( asi 350 g )  na kostky. Krájíme je o velikosti čtverce 0,5cm a přidáme do mísy. Balkánský sýr ( cca 200 g ) jemně nastrouháme do mísy s nivou. Sýry opatrně promícháme.

Přidáme do nich tatarskou omáčku ( 5 lžic ), sójovou omáčku ( 2 lžičky ), chilli, kari koření a nakonec koření na gyros a vše pořádně zamícháme. Hotovou pomazánku necháme asi 30 minut chladit v lednici.

Mezitím si můžeme připravit pečivo, ke kterému budeme pomazánku servírovat. Vhodné jsou topinky nebo teplý chléb.

Těstoviny s Nivou a kuřecím masem
 Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Na první pánvi rozpustíme kostičky slaniny, přidáme cibuli a zesklovatíme. Pak vložíme kousky kuřecího masa, osolíme a orestujeme.

Ve druhé pánvi rozpustíme nastrouhanou nivu, okořeníme, jemně přisolíme, zalijeme smetanami a prohřejeme.

Na talíře rozdělíme těstoviny, přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou. Těstoviny s nivou a kuřecím masem ihned podáváme.

 

Plněné brambory Nivou

Brambory vydrhneme. Vydrhnuté brambory ve slupce uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory podélně rozřízneme a vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Plech vymažeme sádlem.

Česnek oloupeme a rozetřeme. Nivu nastrouháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s nivou. Každou mističku opatrně vytřeme sádlem a česnekem. Naplníme ji nivou, posypeme mletou paprikou a nakonec dáme nahoru plátek slaniny.

Plech s plněnými brambory nivou vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

Plněné brambory nivou podáváme horké. Při podávání dáme na každou plněnou brambory kopeček zakysané smetany.

***

Smažák s překvapením

Chléb nakrájíme na tenké krajíčky. Eidam a nivu nastrouháme a smícháme je s mletou sladkou paprikou. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Vejce rozklepneme a vmícháme do něj česnek. Připravíme si strouhanku na obalení.

Krajíčky chleba pomažeme z obou stran taveným sýrem. Důkladně je obalíme v sýrové směsi, česnekovém vejci a strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a smažák s překvapení v něm smažíme dozlatova.

Hotový smažák s překvapením podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem a třeba i sklenicí piva.

***

Krůtí placičky s Nivou

Maso necháme rozmrznout. Nivu zatím nastrouháme nahrubo a připravíme si trojobal.

Do rozmrzlého masa vmícháme nivu a podle chuti pepř. Z hmoty tvarujeme placičky, třeba jako karbanátky a obalujeme je v připraveném trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

V pánvi si rozehřejeme olej a krůtí placičky s nivou v něm smažíme dozlatova.

Krůtí placičky s nivou jsou vynikající s bramborovou kaší a okurkovým salátem. A pokud zbudou, pochutnáte si na nich i za studena s chlebem a zeleninou.

***

Vepřové soté se sýrem

Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Můžeme zasypat kořením (třeba směsí Avokádo Italské bylinky) a naložit do oleje buď den dopředu nebo stačí i hodina. Naložené maso dáme do ledničky.

Eidam, nivu i balkánský sýr nastrouháme nahrubo.

Na pánvi, nejlépe Wok, rozehřejeme olej. Vsypeme naložené maso a orestujeme jej. Potom je zalijeme smetanou, necháme dojít k varu a přidáme nivu a balkánský sýr. Sýr v soté necháme je rozpustit. Eidam můžeme přidat buď do hotového jídla nebo až zasypat na talíři.

Vepřové soté se sýrem ihned podáváme. Jako příloha je vhodné téměř cokoliv, výborná je vařená kukuřice.

***

 

Kuřecí nudličky s poličanem a Nivou

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zasypeme kořením (Italské bylinky) a asi na 1 hodinu naložíme do oleje a dáme do ledničky. Naložit maso můžeme i den předem.

Nivu nahrubo nastrouháme a salám nakrájíme na kostičky. Pokud máme krájený salám, nakrájíme jej na čtverečky.

Na pánvi, nejlépe Wok, rozehřejeme olej. Vložíme maso a orestujeme jej, přidáme nakrájený salám, ještě chvíli smažíme a nakonec přidáme nastrouhanou nivu. Počkáme, až se niva rozpustí a sundáme z ohně.

Kuřecí nudličky s poličanem a nivou ihned podáváme. Jako příloha je vhodné cokoliv, výborná je k tomu vařená kukuřice nebo ledový salát.

***

Brambuchta - zapečený bramborák se sýrem

Sýry nastrouháme. Salámy nakrájíme na drobné kostičky. Pekáček si předem vytřeme olejem. Troubu předehřejeme na 250 °C.

Obsah sáčku sypké bramborákové směsi smícháme s práškem do pečiva, mlékem a přidáme nadrobno nakrájené salámy a nastrouhané sýry.
( Sýry :Niva , Eidam salám : Gothaj - nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme )
Těsto na brambuchtu vlijeme do připraveného pekáčku a předeme v předehřáté troubě dozlatova.

Upečenou brambuchtu podáváme horkou i studenou. Brambuchta je dobrota pro každý den. Nejvhodnější přílohou je pivo.

***

Plnění PULCI

Plněné kuřecí plátky se sýrem trochu jinak

Sýr a nivu nastrouháme a smícháme. Připravíme si trojobal.

Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je opatrně rozklepeme na slabší plátky. Na každý plátek položíme plátek šunky a posypeme trochu sýrů. Plátky smotáme do kuličky. Zbylý sýr nevyhazujeme, budeme jej ještě potřebovat.

Každou kuličku samostatně obalíme v trojobalu a v rozehřátém oleji je smažíme dozlatova.Smažené plněné pulce namočíme do tatarky a obalíme je ve zbytku strouhaného sýra.Plněné pulce podáváme se zeleninou a pečenými brambory.

 

 

***

Broskve plněné pěnou z Nivy

Máslo necháme změknout.Broskve spaříme a oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyndáme z nich pecku.Nivu nastrouháme. Nivu s máslem a mlékem vyšleháme do hladké pěny. Pěnou naplníme zdobící sáček.Broskve ozdobně naplníme pěnou z nivy a posypeme petrželkou. Je lepší je nechat vychladit, aby pěna ztuhla.

Broskve plněné pěnou z nivy rozložíme na talířky nebo jako doplněk se studené míse a můžeme podávat.

***
Vejce s pěnou z Nivy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a rozpůlíme.

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme rozetřenou nivu, směs dobře promícháme a nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

Jednotlivé půlky vajec postříkáme pěnou z nivy pomocí ozdobné trubičky. Vejce s pěnou z nivy přizdobíme proužkem šunky a snítkou petrželky.

***
Kuřecí s omáčkou z Nivy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Nivu nastrouháme.Do většího hrnce nalijeme trochu oleje. Necháme na ohni rozpálit. Do toho dáme nakrájené nudličky a necháme je jen tzv. zatáhnout. Nepřidáváme žádné koření, sůl, pepř a podobně.

Poté do hrnce přidáme nastrouhanou nivu, promícháme s nudličkami - až se niva tím horkem rozpustí sama. Pak vmícháme kelímek zakysané smetany a chviličku necháme povařit. Nakonec přidáme 3 lžičky kečupu a hned odstavíme.

Do tohoto hrnce můžeme přidat uvařené těstoviny a zamíchat nebo těstoviny dáme zvlášť. Záleží jen na vás. V žádném případě nijak nekořenit - vše za vás udělá niva.


***

 

Slaninový šneci s Nivou ( Obr.)

Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být nakrájená na plátky.

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme provensálským kořením a opepříme.

Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu.Vzniklé záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Kolečka namáčíme do rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 15 min.

Podáváme teplé, ale výborně chutnají i studené.

***
Sýrový salát s těstovinami

Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky. Sýry ( Niva, Eidam, Gouda ) nakrájíme na kostičky nebo hranolky, pouze nivu nastrouháme.

Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě fazolové lusky. Po 6 minutách fazolky vybereme a propláchneme studenou vodou.Do hrnce s vroucí vodou vložíme těstoviny, zamícháme a znovu přivedeme do varu. Po 8 minutách těstoviny ochutnáme a musí být měkké, ale pevné. Uvaření těstoviny scedíme a vsypeme do mísy.Nakrájené sýry zabalíme do alobalu a v troubě je lehce rozehřejeme. Rozehřejeme je jen na několik minut, aby změkly. Rajčata a olivy přepůlíme.

K těstovinám přidáme uvařené fazole, olivy, rajčata, petrželku a podle chuti citronovou šťávu, olej, pepř a sůl.

Salát lehce protřepeme vidličkama a necháme vychladnout. Na velkou salátovou mísu rozložíme listy čekanky, pak na ně navršíme salát, do kterého jsme opatrně zamíchali mírně rozehřáté sýry.

***
Špagety se slaninou a Nivou

Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka.

Během této doby stihneme připravit jednoduchou, přitom pikantní omáčku na špagety.Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smažíme dozlatova na másle. Ke slanině přidáme nivu, rozdrobenou na kousky a přilijeme smetanu. Mícháme za mírné teploty, dokud se sýr ve smetaně nerozpustí. Omáčku pak opepříme. Solit nemusíme, niva je dostatečně slaná.

Uvařené špagety scedíme, rozdělíme na talíře a polijeme omáčkou. Výbornou chuť celému pokrmu dodají nadrobno rozkrájená rajčata a pórek, který navrch nasypeme.

Kuřecí nudličky s Nivou

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na nudličky a nivu na kostičky. Mandle nasekáme.Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty okořeníme a necháme uležet.Rozpálíme olej a kuřecí nudličky orestujeme. Přidáme pórek, šunku a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme kostičky nivy, prohřejeme a zalijeme vývarem. Až se niva rozpustí, přidáme smetanu, zavaříme a nakonec posypeme zelenou petrželkou a sekanými mandlemi.

Hotové kuřecí nudličky s nivou podáváme s hranolky, kroketami nebo brambory podle chuti.


***

Pomazánka z Nivy

Nastrouháme nebo V misce rozmačkáme vidličkou Nivu. Přidáme tavený sýr a máslo a utřeme dohladka. Oloupeme česnek a prolisujeme. Přidáme ho do pomazánky společně s mletou paprikou. Dále přidáme pepř, plnotučnou hořčici a kondenzované mléko.Umícháme hladkou pomazánku, kterou podáváme s bílým pečivem. Pomazánka bude chuťově úplně jiná, pokud část kondenzovaného mléka nahradíme kokosovým mlékem.


Listové taštičky s masovou náplní

Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Salám nakrájíme na drobné kostičky. Listové těsto necháme rozmrazit, pokud je mražené. Sýry samostatně nastrouháme.

Na pánvi si rozehřejeme olej. Osmahneme na něm salám. Přidáme zeleninu, opepříme, přidáme kečup, česnek a směs dusíme doměkka. Hotovou směs necháme vychladnout. Na pomoučněném válu vyválíme těsto a vykrajujeme z něj kolečka na taštičky. Můžeme použít přímo tvořítko na taštičky. Pokud připravujeme tento recept na večeři, děláme větší kolečka. Kolečka naplníme směsí, posypeme trochou nivy a přiklopíme. Taštičky skládáme na vymazaný plech nebo plech vyložený pečícím papírem. Vejce si rozšleháme a taštičky jím potřeme. Podle chuti je můžeme sypat zbytkem strouhaného sýra, kmínem nebo jiným kořením podle fantazie a chuti.

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova.

Taštičky můžeme podávat ihned nebo je nechat vychladnout.


Plněný Hermelín Nivou a česnekem

Hermelíny vyjmeme z alobalu, ale ten nevyhazujeme.

Sýry podélně rozkrojíme. Lžičkou z nich vydlabeme vnitřky a necháme z nich pouze kůrku s tenkou vrstvou měkkého vnitřku.Vydlabané středy spolu s nivou nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Ořechy s česnekem přidáme k nastrouhaným sýrům a rukou z vypracujeme hladkou ale hustou náplň. Rozdělíme ji na 6 stejných dílů.Ty dáme do "misek" z hermelínů, urovnáme, slepíme půlky k sobě a opět zabalíme do alobalu.Takto připravené sýry necháme asi týden uležet. Pak je krájíme na klínky a servírujeme podle libosti. Nejlepší jsou k vínu nebo pivu.


Zapečené brambory s Nivou a kuřecím

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Pak je prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Nivu a sýr samostatně nastrouháme. Pekáč vymastíme. Maso a nivu rozdělíme na 2 části, brambory na 3.Pokud nemáme zbytek masa, uvaříme si špalíčky (8 - 10ks) ve slané vodě a obereme je. Šťávu si připravíme z osmahnuté cibulky, vývaru ze špalíčků a zahustíme tmavou jíškou.Do pekáče uložíme vrstvu bramborových plátků. Rozložíme na ni část kuřecího a zalijeme šťávou z kuřete. Posypeme polovinou nivy. Pak opět poklademe plátky brambor. Tak pokračujeme do konce. Vše zalijeme smetanou a důkladně posypeme strouhanou cihlou.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 45 minut.

Ihned podáváme.



Čínské zeleninové nudle s kuřecími prsíčky

Kuřecí prsíčka s kostí i kůží osolíme, posypeme sekanou saturejkou a upečeme na olivovém oleji. Čínské nudle uvaříme. Nivu nastrouháme.

Papriku, brokolici, mrkev očistíme a spolu se šunkou drobně pokrájíme, orestujeme a smícháme s uvařenými čínskými nudlemi.

Dochutíme sójovou omáčkou a nastrouhanou nivou. Prsíčka servírujeme na hnízdě zeleninových nudlí.


***

Sýrová Pizza

Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr (nebo sladidla vhodná pro tepelnou úpravu, ale množství, které je uvedené na 5g cukru) a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut.Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které nelepí.

Položíme na pomoučený vál a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout tak dlouho, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek, což jsou asi 2 hodiny.

Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky.Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova.

Hotovou pizzu ihned podáváme.

***

Zapékané bramborové noky s Nivou

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Sýry si nastrouháme.Přidáme k nim mouku, vejce, sůl, koření. Takto připravenou směs rychle zpracujeme v těsto, vyválíme z něj válečky silné jako prst a dlouhé asi 3 cm a postupně zavaříme do vařící osolené vody.

Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a vložíme do máslem vymaštěné misky, promastíme máslem, posypeme sýry podle chuti a velmi krátce zapečeme.

Bramborové noky podáváme s rajčatovou nebo s masovou omáčkou.


Kuře s Nivou na česneku

Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Kuřecí řízky podle potřeby očistíme a lehce naklepeme přes igelitový sáček. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Případně jej můžeme nasekat nahrubo. Nivu nastrouháme nahrubo.

Do vymaštěného pekáčku (nebo zapékací misky) vložíme plátky brambor. Na ně rozložíme kuřecí řízky, zasypeme podle chuti česnekem a strouhanou nivou. Nakonec vše zalijeme smetanou.

Troubu si rozehřejeme a pokrm dáme zapéct. Pečeme doměkka.


Kuřecí závitky s překvapením

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby jej nařízneme, abychom získali větší plát masa.Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátkem šunky, hermelínem, nivou a mandlemi. Stočíme do závitků, spíchneme jehlou a poprášíme oreganem.

Na pánvi rozehřejeme trochu másla a závitky ze všech stran restujeme. Pak je podusíme. Výpek zaprášíme moukou. Přidáme máslo, dijonskou hořčici a oregáno podle potřeby a chuti. Nakonec zalijeme smetanou.

Hotové závitky podáváme s těstovinami.



Nivová polévka

Brambory oškrábeme, nakrájíme na pokud možno stejně velké kousky a dáme vařit spolu s oloupanou a pokrájenou cibulí. Mezitím si nastrouháme nivu.

Když jsou brambory měkké, vsypeme ji do polévky a přilijeme šlehačku.

Necháme přejít varem, osolíme, opepříme a podáváme sypané sekanou pažitkou.
Na talíř servírujeme připravené těstoviny, zdobíme dvěmi lžícemi zakysané smetany a opečenou slaninu.


Kotlety v kabátku z nivy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Nivu nastrouháme a smícháme s máslem. Přilijeme smetanu a třeme tak dlouho, dokud se sýr spojí s máslem. Pak přidáme cibuli, citronovou šťávu, přiměřene pepře a worcerskou omáčkou. Vše pečlivě zamícháme. Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Potřeme je sýrovou směsí a necháme asi 2 hodiny uležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme po obou stranách doměkka. Podáváme s brambory nebo zeleninou.


Masové krokety s nivou

Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Pak je smícháme s mletým masem, vajíčky, přidáme podle chuti papriku a dochutíme pepřem a osolíme.

Tvoříme malé kroketky , které pečeme v horké troubě.

Hotové sypeme strouhanou nivou a servírujeme s bramborem.

 

Tvarohová pomazánka s nivou

Nejprve nastrouháme nivu a petrželku nasekáme. Tvaroh ušleháme se smetanou do pěny. Do ní postupně přimícháváme strouhanou nivu, sekané ořechy, pohankovou mouku, nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.

Mažeme na celozrnné pečivo.

 

Salát niva
nivy, 2 banány, 100 g ananasu, 100 g hroznů, 1/2 hlávky salátu, 1/2 balení lučiny, 3 lžíce mléka, sůl, pepř, 1 lžička citrónové šťávy, smetana na zjemnění Nivu rozdrobíme na menší kousky. Banán a ananas nakrájíme na drobnější kostky, hroznové víno rozpůlíme a zbavíme semen, hlávkový salát

 

Zelenina na smetaně s nivou
zeleninu necháme spařit v horké vodě cca pět minut. Mezitím si na másle osmahneme cibuli s česnekem.K cibuli s česnekem přidáme zeleninu, sůl, papriku a dusíme do měkka. Když nám zelenina změkne, tak přilijeme smetanu a na kousky nadrobenou nivu. Dusíme tak dlouho, dokud se niva nerozpustí.

 

Kuřecí nudličky s nivou
a orestujeme v rozpáleném tuku. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a po chvíli na kostičky nakrájenou nivu. S nivou restujeme už jen krátce a hned zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu. Povaříme, až se niva rozpustí, přilijeme smetanu a zavaříme. Nakonec ozdobíme petrželkou.

 

 

Těstoviny s kuřecím masem a nivou
oleji zpěníme na kostičky (i na kolečka ) nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a na nudličky nakrájené kuřecí maso, mírně osolíme, přidáme kari a bazalku. Když je maso měkké, zalijeme šlehačkou a přidáme rozdrobenou nivu. Když se niva rozpustí, smícháme směs s uvařenými MAGGI Vřeteny.

 

Špagety s nivou
nivy, 1 balení MAGGI Špaget, 1 malou cibuli, 1/2 pórku, mléko dle potřeby Dáme vařit MAGGI Špagety.Mezitím na tuku zpěníme cibulku a přidáme nadrobenou nivu.Když se niva začne rozpouštět, přilejeme trochu mléka, aby vznikla omáčka.Potom přidáme nakrájený pórek, chvilku prohřejeme a můžeme

 

Těstoviny s rajčaty a Nivou
2 cibule, 4 rajčata, 2 stroužky česneku, 250 g MAGGI Vřeten, 1 kostka MAGGI Bujox, 100 g sýru Niva, 1 lžička červené papriky, 1 špetka pepře, 1 lžička bazalky Cibuli a česnek zpěníme na oleji v hlubší pánvi, přidáme na kostky nakrájená rajčata a podlijeme vývarem z MAGGI Bujoxu. Směs dusíme,

 

 

Pochoutka supa mrchožrouta
kuřecí maso, šunka (šunkový salám), žampiony (krájené z konzervy), niva, MAGGI Dnes Sýrová omáčka, sůl, pepř Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, MAGGI Dnes Sýrovou omáčkou. Až se omáčka prohřeje, přidáme nastrouhanou nivu, žampiony a na nudličky nakrájenou šunku. Mícháme, dokud

 

 

Lahodné kuřecí nudličky
náhled paprika, 1 pórek (menší), 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1/2 dcl olivového oleje, 20 dkg sýra niva, 4 lžičky MAGGI Šťávy k vepřovému masu, tabasco Maso, papriku a pórek rozkrájíme Dochutíme tabascem. Když je maso měkké posypeme je rozdrobenou nivou, necháme částečně rozpustit a poté podáváme.

 

Italská pita
těsto, 20 dkg šunkového salámu, 15 dkg plátkového sýru Eidam, 20 dkg sýru niva, 1 vejce, 1 hrst pizza koření, 1 špetka grilovací koření, 1 lžička kečupu Klademe šunkový salám, plátkový sýr, nastrouhanou nivu, posypeme pizza kořením a zabalíme jako závin.Potřeme vejcem a posypeme grilovacím kořením a

 

Kuřecí závitek
ke šlehání, 2 špetky soli, 1 špetka MAGGI Harmonie Chuti Chuť středozemí, 100 g sýru Niva, 1 banán Kuřecí prsíčka rozdělíme do plátků, lehce naklepeme, nasolíme a středozemí. Na jednotlivé plátky dáme 1/4 broskve, kousek Nivy, kousek banánu (velikost dle masa) a navrch klademe plátky šunky.

 

Slané pečivo
20 dkg cihly, 10 dkg nivy, 10 dkg másla, 20 dkg polohrubé mouky, 1 žloutek, mák Sýry nastrouháme na jemném struhadle (Niva se sama rozdrobí). Přidáme zbytek a zpracujeme v hladké těsto.Vyválíme plát asi 4 mm silný, vykrájíme menší tvary(velikost čajového pečiva). Potřeme rozšlehaným žloutkem,

Valentýnské zapečené brambůrky
150 dkg brambor, 20 dkg slaniny, 20 dkg sýru eidam, 20 dkg sýru niva, 1 konzerva nakládané sladkokyselé kukuřice, 1 konzerva ananasu, 30 dkg žampiónů, 500 ml oloupeme, nakrájíme na hrubá kolečka, vysteleme první vrstvu do pekáče, nadrobíme sýr nivu, poklademe kousky ananasu, nakrájenými žampiony na

 

Kuřecí závitky s broskví
2 kuřecích nebo krůtích prsou, 4 půlené broskve v konzervě, 150 g sýru Niva, 1 lžíce bylinek (petrželka, bazalka,...), 1 špetka soli, 1 špetka pepře Kuřecí prsa Doprostřed každého plátku dáme 1/4 - 1/2 broskve (podle velikosti masa) a špalíček Nivy, posypeme bylinkami.Zabalíme a upevníme párátky.

 

Uhlířské špagety
1 balení MAGGI Špaget, 20 dkg anglická slanina, 1 niva, 1 smetana ke šlehání Na pánvi osmahneme na kostky na krájenou slaninu, poté osmahneme již uvařené MAGGI Špagety, zalijeme smetanou a nastrouhanou nivou a povaříme.

 

Chalupářův sen
150 g sýru Niva, 1 malá cibule, 12 koleček měkkého salámu o větším průměru, tuk na smažení, 100 ml mléka, 2 vejce, 1 lžíce oleje, 4 lžíce hladké a soli umícháme těstíčko, které necháme krátce odležet.Mezitím pokrájíme Nivu na hranolky a cibuli na plátky. Na každé kolečko salámu položíme kousek


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář